Wiets Lysen

Wiets Lysen

– Functiewaardering en beloning-

Over Wiets

Graag inspireer ik, als ervaringsdeskundige, managers en medewerkers van mijn opdrachtgevers om zich bewust te worden van de noodzaak aandacht te hebben voor vraagstukken die te maken hebben met ouder worden in het werk. Niet iedere functie kun je immers tot aan je steeds verder vooruitschuivende pensioenleeftijd goed en renderend blijven uitvoeren.

Daarnaast voer ik samen met Alex Janssen de leiding over Symion. Een klus die niet alleen aanzienlijk veel tijd vraagt maar ook veel voldoening geeft als ik zie waar we naar op weg zijn. En het helpt prima om mijn opdrachtgevers te begrijpen als ze het over lastige managementdilemma’s hebben

Specialisatie

Via het werken bij een keur aan grote en kleinere adviesbureaus heb ik mij ontwikkeld tot specialist in de HR “hardware” (organisatie- en functiestructuren, belonen, beoordelen en aanverwante methoden en technieken. Ik probeer bij het ontwikkelen en het implementeren platgelopen paden te vermijden om met organisaties voldoende veerkracht te creëren om toekomstige vraagstukken aan te kunnen.

Achtergrond

Mijn opleiding aan de Hogere Hotelschool in Den Haag, de studie Bestuurskunde in Amsterdam hebben, tezamen met alle ervaring in de loop van vele jaren opgedaan aan boord van cruiseschepen, in besturen van verenigingen en bij alle opdrachtgevers in onderwijs, overheid en bedrijfsleven, grote invloed gehad op wie ik nu ben: een praktisch ingestelde ontwikkelaar van HR-methoden en technieken met een grote belangstelling voor mensen in hun werksituatie.