VARIIS Apeldoorn

Variis LogoEnthousiaste wethouder

Wethouder Blokhuis van Apeldoorn was zeer enthousiast over VARIIS, toen hij er enkele jaren geleden kennis mee maakte. Met name de aandacht die VARIIS heeft voor gelijkwaardigheid, ongeacht religie, cultuur of taal sprak hem aan.

In het boekje VARIIS Apeldoorn, ‘kwaliteit van leven’ schrijft de wethouder;

“Wij zijn met z’n allen erg geneigd om de ander vanuit onze eigen perceptie te bejegenen en dit leidt tot veel misverstanden en verwarring.  Er valt dus een noodzakelijke slag te slaan. Mijn persoonlijk leermoment is bijvoorbeeld dat veel mensen uit andere culturen niet spreken over ‘zorg’ maar over kwaliteit van leven”

Meer over VARIIS Apeldoorn

Op www.variis.nl  leest u meer over het project VARIIS Apeldoorn.  Twee zorgaanbieders, uit verschillende sectoren, hebben tegelijkertijd het VARIIS programma doorlopen.

Na elke module was er een bijeenkomst met de deelnemers van de beide organisaties én met vertegenwoordigers  uit de kleurrijke samenleving. Er ontstond wederzijds respect en begrip en betrokkenheid, die op geen andere manier kan worden gecreëerd.

Resultaten

De resultaten van het project zijn te vinden in het boekje “Trans Culturele Diversiteit

De samenwerking tussen organisaties én met de kleurrijke samenleving is, na afronding van het project, voortgezet.  In oktober 2015 is een  kookproject gestart op een locatie van de Goede Zorg.

Het kookproject is een verbinding in de wijk tussen bewoners met en zonder migratie verleden en al dan niet een zorgbehoefte. Het kookproject is ontstaan door een bundeling van krachten van drie organisaties; de Goede Zorg, Waalstad thuiszorg en Stimenz, welzijn.

Bekijk de video over dit kookproject.

[fvplayer src=”https://youtu.be/2rl19Q4N6Gw” width=”360″ height=”215″]