Mark Bassie

-Flexibilisering-

Over Mark

De goede oude tijd van ‘life time employment’ is al lang voorbij. Sterker nog: niet alleen de nieuwe generatie medewerkers wil flexibele contracten, maar ook bedrijven zelf die niet meer als vroeger tien jaar vooruit kunnen kijken.

Organisaties moeten echter geen duiventillen zijn waar flexwerkers in en uit vliegen zonder enige verbinding te voelen met elkaar en met het bedrijf. Het gaat er steeds meer om ‘life time connected’ te zijn met goed en duurzaam inzetbaar personeel, los van het soort dienstverband (vast, tijdelijk of inhuur).

Een steeds groter deel van het personeelsbestand komt terecht in een soort paradox: een vaste flexibele schil om een flexibele kern van vast personeel. Maar hoe maak je de goede keuzes voor uw organisatie en welke mogelijkheden zijn er allemaal? Hoe organiseer je die flexibiliteit van je organisatie?

Specialisatie

In de afgelopen jaren heb ik me via mijn bedrijf Flex-Beheer hierin gespecialiseerd (bekeken vanuit Inkoop, vanuit HRM en vanuit Bedrijfsvoering). Samen met andere specialisten van Symion (recruiters, FUWA-specialisten, bedrijfscoaches, roostermakers en personeelsplanners) zorg ik voor duurzame inzetbaarheid van al uw vaste en flexpersoneel:

  • Het uitdenken, organiseren en beheren van flexibele schillen
  • Het flexibeler maken van uw eigen organisatie
  • Het nieuwe werken, inhuur van zzp’ers, flexpools en community’s

Maatwerk is mijn uitgangspunt. Elke organisatie is anders en hetzelfde geldt voor uw doelstellingen. Ook is het belangrijk om goed op de hoogte zijn van diverse wettelijke bepalingen over het inhuren van flexkrachten, de (financiële) risico’s en contractmanagement. En u wilt natuurlijk de personeels- en inhuurkosten in de grip houden.

Achtergrond

Van oorsprong ben ik jurist, maar na het behalen van mijn diploma aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, ben ik op zoek gegaan naar de organisatie en de mens in die organisatie. Ik heb een opleiding gevolgd bij SIOO op het gebied van adviesvaardigheden en ben jarenlang organisatieadviseur geweest.

Daarna, nu ruim 20 jaar geleden, ben ik voor mezelf begonnen. Na veel projecten te hebben geleid en veranderingen te hebben doorgevoerd heb ik me ontwikkeld tot een breed inzetbare interim-professional en veel gevraagde adviseur. Daarnaast geef ik al ruim 20 jaar trainingen op diverse gebieden, van projectmanagement en HRM tot het gebruik van inhuur-marktplaatsen. Op de diverse social media ben ik regelmatig actief.

Mijn klanten omschrijven mij als eerlijk, duidelijk, open en direct met een vleugje humor. Ik ben zakelijk en resultaatgericht en werk graag hard en veel. Ik ben zowel van de grote lijnen als van de details. Ik focus me van nature meer op de groep dan op het individu.

Kernwoorden: zzp, inhuur, flex, flexibilisering, DBA, opdrachtgeverschap, opdrachtgever, opdrachtnemer