Workshop ongewenst gedrag op het werk

19/12/2017 van 14:00 tot 17:00€149
Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Hoe gaat u als werkgever te werk als blijkt dat seksuele intimidatie bij u op de werkvloer voorkomt?

Hoe ongewenst ook; ongewenst gedrag op het werk komt voor, zoals u de afgelopen weken in de media heeft kunnen vernemen. Hoe kunt u voorkomen dat werknemers plotsklaps en achteraf de vinger opsteken met de mededeling: #me too?

Ik zal u tools aanreiken hoe te handelen als u als leidinggevende, HR-manager of vertrouwenspersoon te maken krijgt met een melding of een klacht over seksuele intimidatie. Als advocaat heb ik zowel klagers als aangeklaagden van seksuele intimidatie in interne klachtenprocedures bijgestaan. Vanuit die invalshoek zal ik u tips geven hoe te handelen als een werknemer zich bij u meldt met de mededeling, dat haar collega over de grens is gegaan. Ook zal ik u ‘wegwijs’ maken in strategieën van aangeklaagden om klaagsters ‘in te pakken’.

Voorkomen is beter dan genezen. Van u wordt als werkgever op grond van de Arbowet verlangd uw werknemers een veilige werkomgeving te bieden. U bent verplicht beleid te voeren dat gericht is op voorkoming en beperking van psychosociale arbeidsbelasting (PSA). Seksuele intimidatie, agressie en geweld, pesten en werkdruk zijn vormen van PSA in de zin van de arbeidsomstandighedenwet. U ontvangt tijdens deze workshop adviezen welke preventieve maatregelen u kunt nemen zodat u een veilige basis voor uw werknemers creëert.

Ten slotte wordt u bijgepraat over recente uitspraken van rechters over seksuele intimidatie en wordt de toepasselijke wetgeving voor u op een rij gezet.

Uw aanmelding

De workshop ongewenst gedrag op het werk door Brigitte Siesling vindt plaats op dinsdag 19 december 2017 van 14.00 uur tot 17.00 uur in Apeldoorn.

Uw investering bedraagt € 149,- p.p. inclusief koffie/thee, excl. BTW.

Inschrijven in de shop

Gegevens

Datum:
19/12/2017
Tijd:
14:00 tot 17:00
Kosten:
€149

Organisator

Symion Coöperatie
Telefoon:
055 - 303 1430
E-mail:
info@symion.nl
Website:
www.symion.nl

Locatie

Symion Coöperatie, Fizzion Parc, Oak Building
Oude Apeldoornseweg 41
Apeldoorn, Gld 7333 NR Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
055 - 303 1430
Website:
www.symion.nl