Werven en instroom van migranten

05/06/2018 van 14:00 tot 17:00€149
Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Staat voor medewerkers met niet alledaagse namen de deur open, op een heel kleine kier of gewoon dicht? In het seminar ‘Werven en instroom van migranten’ krijgt u handvatten om nieuwe medewerkers te vinden. De vijver is groter dan je denkt.

Het merendeel van zorg en welzijnsorganisaties hebben maar een zeer klein percentage medewerkers met een migratieverleden. Nu het moeilijk is vacatures gevuld te krijgen, liggen de kansen en mogelijkheden bij déze groep.

Het lijkt er op dat met de huidige manier van werven de vacatures niet deze potentiële medewerkers bereikt! Het is ook mogelijk dat kandidaten uit de doelgroep wel de vacatures leest, maar dat om welke reden dan ook niet solliciteert. Hoe dan ook, er blijft een deel van het arbeidspotentieel onbenut, terwijl de sector er grote behoefte aan heeft.

De ervaringsdeskundigen van Symion geven op 5 juni van 14.00 uur tot 17.00 uur een interactief seminar over werven en instroom van migranten-medewerkers in Apeldoorn

In het seminar besteden we aandacht aan het bereiken van nieuwe doelgroepen, het daarmee contact leggen en het vasthouden van die contacten. Maar er is zeker ook aandacht voor het managen van verwachtingen van potentiële arbeidskrachten. Ook kijken we naar gedrag en houding van teams waarvan nieuwe medewerkers deel gaan uitmaken.

Onderwerpen in het seminar zijn;

  • Hoe komt het dat mensen met een migratie verleden niet solliciteren?
  • Worden zij wel bereikt met de huidige manier van werven?
  • Bereiken van potentiële medewerkers (migranten) verbeteren.
  • Instroom van migranten-medewerkers in teams vraagt extra aandacht.
  • Het resultaat en managen van verwachtingen.

Meld je nu aan in de shop aan en krijg praktische handvatten voor het werven van kleurrijke collega’s.

 

Naar de shop

Gegevens

Datum:
05/06/2018
Tijd:
14:00 tot 17:00
Kosten:
€149

Locatie

Symion Coöperatie, Fizzion Parc, Oak Building
Oude Apeldoornseweg 41
Apeldoorn, Gld 7333 NR Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
055 - 303 1430
Website:
www.symion.nl