Leiderschap is leuk

16/08/2018 van 17:30 tot 22:00€79
Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Leiders hebben volgers
Leidinggevenden dragen een grote verantwoordelijkheid. Per definitie hebben leiders volgers. Beslissingen van leiders hebben gevolgen voor de volgers. Soms is het nodig beslissingen te nemen die volgers niet direct waarderen. Dan krijg je als leider kritiek te verwerken. Dat is niet leuk. Als dat vaak gebeurt, bestaat het gevaar dat de lol er af gaat. Dat is niet nodig stellen wij. Leidinggeven is leuk en het moet vooral leuk blijven, ook als er kritiek op je af komt.

Dankbaarheid
Het leuke aan leidinggeven is dat je anderen kan aanzetten tot actie die hen verder helpt. En daarmee jou(w organisatie). Een goede leidinggevende is in staat anderen te stimuleren en motiveren, te helpen groeien, vertrouwen te geven. Dit kan tot grote dankbaarheid leiden. Geweldig om te mogen ervaren en een een stimulans om door te gaan. Je hebt invloed en het is fantastisch om te mogen ervaren dat je die invloed positief kan aanwenden. Het grote gevaar is dat je deze invloed verkeerd gaat gebruiken. Uiteindelijk gaat het dan tegen je werken. Ook dan gaat de lol er af. Het is dus zaak uiterst zorgvuldig om te gaan met deze invloed (of macht). Het gebruiken van je invloed als leider heeft dus twee kanten. De lichte kant is die van de stimulator die anderen aanmoedigt in hun ontwikkeling, wat je weer positief terugkrijgt. De schaduwkant is die van de vervorming: je zet je invloed in om er zelf beter van te worden ten koste van anderen. Dat is verleidelijk, maar uiterst contra-productief.

Groeien als leider
Het leuke van leiderschap zit hem in het kunnen weerstaan van deze verleiding en er voortdurend voor de ander te zijn. En voor het grotere belang op langere termijn. En daar steeds beter in te worden. Hoe lukt je dit goed? Hoe wordt je er steeds beter in? Hoe kun je van ‘volgers’ ‘leiders’ maken? Hoe houdt je de lol vast ondanks impopulaire beslissingen?

 

Gegevens

Datum:
16/08/2018
Tijd:
17:30 tot 22:00
Kosten:
€79
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,

Organisator

Symion Coöperatie
Telefoon:
055 - 303 1430
E-mail:
info@symion.nl
Website:
www.symion.nl