En u zoekt mensen?

 

Het vinden van goed personeel staat (weer)  onder druk. De werkgelegenheid neemt toe en dat is mooi, maar daarmee neemt het aantal beschikbare goede kandidaten af. Hoe vindt u de goede kandidaten voor uw vacatures?

Waar begint het allemaal?

Recruiter Fernando EstarippaHet vinden van goede kandidaten is meer de het plaatsen van een vacature en wachten op de binnenstromende CV’s. Het begint met het leren kennen van het bedrijf om het juiste type kandidaat te kunnen herkennen, gevolgd door een goed opgestelde vacaturetekst. Selecteer dan de juiste jobboards en sociale media en blijf de advertentie onder de aandacht brengen.”

Hoe ga je om met grote hoeveelheden kandidaten?

“Kanaliseer de reacties. Zorg dat ze op één plek binnen komen en daarbij is een goed ATS (Applicant Tracking System) essentieel. Maar een goed geschreven advertentietekst beperkt het aantal (kansloze) reacties ook.”

En dan komen de CV’s binnen… in alle soorten en maten?

“Tja en ik neem er dan ook wel de tijd voor om de CV’s door te lezen. Bij sommigen is het overduidelijk dat de kandidaat niet aansluit bij het gevraagde.” 

Dus een berichtje “Er zijn kandidaten die beter aansluiten bij het gevraagde profiel.”?  

“Ja en nee. Kandidaten nemen de moeite om te reageren en verdienen dus ook een persoonlijke reactie met uitleg, waarom ze niet voldoen aan het gevraagde profiel. Een standaard afwijzingsmail gebruik ik zelden.”

Je ziet dus veel CV’s. Hoe maak je de keuze?

“Dat klopt, ik zie veel CV’s. De truc is om door het CV ‘heen te lezen’  en je een beeld te vormen van de sollicitant en zijn/haar ervaring. En… bij twijfel? Bellen! Als 25 jaar ervaring wordt teruggebracht naar 5 regels tekst, dan zit daar meer achter. Ik ben nog geen professionele CV-schrijvers tegen gekomen en het is zonde om een goede kandidaat te laten gaan door een niet goed opgesteld CV.”

Ok, en dan heb je goede kandidaten… op papier.

“De volgende stap is altijd een telefonisch interview, gevolgd door een ontmoeting. Ik wil de kandidaten ook zien en spreken voor ik ze door stuur naar de opdrachtgever. Samen met het beeld dat ik heb opgedaan van de organisatie, kan ik een redelijke inschatting maken of een kandidaat ‘past’ in de organisatie”

Dus zo zoek en vind je de juiste kandidaten?

“Ja!”

Bekijk onze actuele vacatures:


We kunnen onze kennis en ervaring ook inzetten om uw Werving en Selectie proces in uw bedrijf in te richten, te reviewen of te verbeteren.

Recruitment in uw organisatie

Bij meer dan 5 vacatures per jaar kan het lonen om zelf het recruitment op u te nemen. Over hoe u dit het beste kunt opzetten, kunnen we u veel vertellen. We hebben een tipsboekje voor u samengesteld, waar veel voorkomende zaken in besproken worden.

 

Samen werven

Met “Samen werven” heeft u beschikking over een professioneel werving en
selectieproces. Geen administratieve rompslomp meer en bespaar daarmee zeeën aan tijd. U gebruikt onze kennis en een professioneel werving en selectieproces zonder de investeringen die daarbij horen.

Lees hier hoe het werkt…