Deirdre Schokking

Deirdre Schokking 

– Trainer in communicatie, gastvrijheid en persoonlijke ontwikkeling –

 

 

Over Deirdre

Ik hou van vrolijke kleuren, ben dol op kleurrijk serviesgoed en ontmoet graag mensen. Ik ben communicatief. Neem graag mensen mee in mijn enthousiasme. Ik schenk daarom graag kennis in verschillende kopjes. Zoveel hoofden, zoveel zinnen. Zoveel mensen, zoveel smaken. De ervaring stijgt uit ieders kop(je) en vermengt zich met de kennis in de pot. Die energie uitwisseling maakt mij blij. Dit alles doe ik met een knipoog.‘Kennis laten stromen door mensen te ontmoeten en samen wijzer te worden.’ Dát is mijn drijfveer. Gastvrijheid is voor mij daarbij een belangrijk onderdeel. Gastvrijheid betekent voor mij aandacht, warmte, gezelligheid, je welkom voelen.

 

Specialisatie

Mijn specialisatie is gastvrijheid. Gastvrijheid heeft alles te maken met het omgaan met mensen. Gastvrijheid geeft antwoord op de vraag hoe je ervoor kunt zorgen dat gasten je bedrijf bezoeken en graag weer terugkomen. Werken aan gastvrijheid is werken aan de basis. Samen ben je immers het visitekaartje? Door gastvrij te zijn, haal je meer rendement uit jezelf en je bedrijf. Bij gastvrijheid draait het om plezier in je werk en aandacht voor elkaar. Communicatie en persoonlijke ontwikkeling zijn daarom belangrijke elementen in gastvrijheidstrainingen. Bekijk je bedrijf eens vanuit de ogen van je gast. Wat kan er anders? Wat kan er beter? Het leuke aan gastvrijheid is dat iedereen er wel een gevoel bij heeft; wij zijn allemaal wel eens gast, gastvrouw of -heer. Gastvrijheid is veelomvattend. Gastvrijheid is interessant. Ontdek wat gastvrijheid allemaal voor jou kan betekenen.

 

Achtergrond

Mijn basis ligt in de Franse taal. Ik heb Frans gestudeerd en ben dol op de Franse taal en cultuur. Het ‘savoir vivre’ pas ik graag toe in mijn Franse lessen aan volwassenen en in mijn werk als trouwambtenaar.

Nadat ik in de communicatie gewerkt heb, ben ik naar Terschelling verhuisd om samen met mijn man een camping te runnen. Daar heb ik ontdekt hoe belangrijk gastvrijheid is. Met deze ervaring heb ik een opleiding tot trainer gevolgd. Hierna ben ik voor mezelf begonnen als communicatietrainer met als specialisatie gastvrijheid.