Verkopen is een vak

Alsof “kwaliteit” het enige argument is om te kopen!

Er is al zoveel gezegd en gesproken over verkopen. Over verkoop vaardigheden, over de klant (doelgroep), over de markt, over product eigenschappen, over klantbehoeften……alles. Dus aan die onderwerpen heb ik niet zoveel meer toe te voegen…..

Of toch wel……? Minder grijpbaar of zichtbaar zijn dieperliggende persoonlijke vaardigheden die een enorme positieve invloed hebben op gedrag en de uiteindelijke verkoopresultaten. Geen zweverig gedoe, maar onderwerpen die heel veel inzicht en plezier geven over jezelf en de invloed die jou persoonlijke gedrag heeft op je directe omgeving.

Dit gaat over inlevingsvermogen, empathie. Wat is het beeld dat de potentiele koper heeft van uw organisatie en producten? Wat wordt er nu eigenlijk verkocht? Een product of dienst? Of misschien een gevoel van “ergens bij horen” of “niet willen missen”. Koopt de koper of verkoopt de verkoper? Hoe vloeiend uw persoonlijkheid overgaat van de ene rol naar de andere, want verkopen is een vak, Hoeveel plezier en lol je kunt beleven aan de contacten met klanten, Hoe leerzaam het is je eigen verkoop gesprekken terug te “lezen”. Ieder bedrijf of organisatie heeft klanten en in de meeste gevallen hebben deze ook weer klanten. Oftewel wat is de wens of de behoefte van de klant van de klant?

Conclusie: Een verkoper(ster) faciliteert de kopende partij en creëert een omgeving waarbij het vanzelfsprekend wordt dat de koper zelf beslist om te kopen.

Ik kan niet wachten om met u over dit vak te praten. Laten we elkaar ontmoeten en hierover een goed gesprek voeren. Ik wil graag van uw ervaringen leren en mijn kennis met u delen. En samen kijken wat voor uw organisatie de beste aanpak is. Dat is geweldig leerzaam. Ik beloof u nieuwe inzichten en uiteindelijk toepassing in de praktijk die u en mij geld opleveren.

Mijn naam is Rob van Beuningen. Mijn hele werkzame leven heb ik mij binnen verkoop ontwikkelt. Veel successen gekend en ook teleurstellingen, maar bovenal geniet ik nog altijd van dit vak en alles wat daar om heen zit.

Ik ben sinds 2 jaar lid van de Symion Coöperatie. Een succesvol samenwerkingsverband van ondernemers die allemaal veel plezier beleven aan het ondersteunen en begeleiden van organisaties.

Schroom niet en bel of mail mij.

Tot snel!

Rob van Beuningen

06 – 23978193

rob@symion.nl