Alberto Tiehuis

Alberto Tiehuis

-HR Consultant-

OVER ALBERTO

Ik ben personeelsman pur sang met jarenlange ervaring met HR, zowel in uitvoering als in management. Vanuit de overtuiging dat een goed personeelsbeleid leidt tot een optimaal organisatieresultaat, ben ik werkzaam geweest in meerdere profit-organisaties, waar ik altijd deel heb uitgemaakt van managementteams.

Gedurende mijn dienstverbanden van meer dan 30 jaar, heb ik te maken gehad met alle voorkomende HR-thema’s en ben ik o.a. verantwoordelijk geweest voor de beleidsbepaling en uitvoering met betrekking tot instroom, doorstroom en uitstroom van medewerkers. Dit betrof o.a. het opzetten van HR-beleid, opleidingsbeleid, het ontwikkelen van HR-instrumenten, Management Development, etc.
Mijn klanten omschrijven mij als integer, bruggenbouwer, teamplayer, pragmatisch, hands-on, resultaatgericht, vasthoudend, creatief en gedreven.

Specialisatie

Mijn kernkwaliteit is dat ik het HR-beleid in een organisatie via een gerichte aanpak op het gewenste niveau kan brengen en vervolgens kan uitvoeren in afstemming met de directie, c.q. het managementteam. De afgelopen 5 jaar ben ik met name bezig geweest met het opzetten, c.q. updaten van functiebeschrijvingen en -waarderingssystemen bij meerdere bedrijven in de metaalindustrie (Grootmetaal, Kleinmetaal).

Sinds 2005 ben ik tevens gecertificeerd Personal Coach. Als gecertificeerd Personal Coach heb ik ervaring met het coachen van diverse functionarissen. Het biedt de organisatie grote voordelen wanneer een werknemer met een hulpvraag op zakelijk of privé-gebied in een aantal sessies op weg wordt geholpen. Zodat de werknemer weer mogelijkheden ziet om zijn leven op te pakken, dan wel zijn carrière te vervolgen, en daarmee weer een goede bijdrage kan leveren in de werksituatie.

Achtergrond

Door mijn ruime ervaring bij vooral Stork in alle aspecten van Human Resources Management kan ik een organisatie op veel HR-terreinen van dienst zijn. Bijvoorbeeld voor een tijdelijke ondersteuning in projectverband om binnen korte tijd een HR onderwerp weer up-to-date te maken. Maar ook op interim-basis om wat langer ondersteuning te geven om de operationele zaken op orde te houden, of desgewenst om het HR-beleid gelijktijdig op een hoger plan te brengen.

Gevolgde opleidingen: HBO Personeel & Arbeid, Post HBO Personal Coaching, diverse managementgerichte cursussen.
Ik ben als Lid van de Raad van Toezicht van Fast Forward (Saxion Hogeschool) reeds jarenlang betrokken bij het behouden van talentvolle afstudeerders voor het bedrijfsleven in Twente en Gelderland.